وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مجمع عمومي ساليانه صندوق هنر: اين صندوق با انضباط مالي توسعه گرا و تعامل گرا در نزد هنرمندان و دستگاه هاي اجرايي شناخته شده و محترم است

1400/05/22
کارشناس روابط عمومی

https://honarcredit.ir/qui-wq78031719

سيدعباس صالحي با تقدير از زحمات و خدمات مديرعامل و کارکنان صندوق اعتباري هنر ادامه داد: اين صندوق بخش مهمي براي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به شمار مي آيد و نقطه تماس با زندگي روزمره هنرمندان است.

وي افزود: با توجه به شرايط حاکم در 4 سال گذشته از جمله بلاياي آسماني، زلزله، کرونا، تحريم و ... صندوق توانست نقطه تماس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه باشد و در اين مدت در 4 محور روند رو به تکامل و قابل قبول و قابل توجهي را طي کرده است.

وي تصريح کرد: اولين محور حوزه خدمات است. يکي از حلقه هاي قابل توجه صندوق در اين بخش خدمات آن است. در همه حوزه ها چه به صورت تاسيسي و چه به صورت تکميلي روند رو به جلو و قابل توجهي داشت. از آن جمله مي توان به حوزه هاي بيمه، خدمات بلا عوض، تسهيلات بلا عوض، کارآفريني، اقتصاد فرهنگ و هنر و ... اشاره کرد. خروجي اين اقدامات هم در قالب هنرکارت نمايان شد.

صالحي افزود: خدمات صندوق اعتباري هنر در قالب هنرکارت در قالب و ساختار روشني دنبال مي شود. در اين دوره توسعه کمي و کيفي شکل گرفت و پايه اي شد براي خدمات بعدي.

وزير فرهنگ و ارشاداسلامي گفت: سازمان و مديريت کار، محور دوم مسير صندوق اعتباري هنر در اين بازه زماني است. در اين بخش در جنبه هاي مختلف قوام خود را پيدا کرده و از آن جمله مي توان به انضباط مالي و جمع کردن بدهي ها و افزودن به اعتبار صندوق اشاره کرد.

وي تعامل و ارتباط را محور بعدي برشمرد و ادامه داد: مجموعه هايي مانند صندوق اعتباري هنر هر چند دو محور اول را رعايت کنند ولي محور سوم که تعامل و ارتباط است را رعايت نکنند ضعيف مي شوند و به مرور به گل مي نشينند. تعامل و ارتباط در صندوق اعتباري هنر به شيوه هاي مختلف از جمله ارتباط چهره به چهره با هنرمندان، سفرهاي حمايتي و با سعه صدر و سنگ صبور بودن مديران اين مجموعه شکل گرفت.

صالحي چهارمين محور را ارتقاي منزلت صندوق برشمرد و افزود: يکي از شعارهايي که بر آن تاکيد داشتيم اين بود که هر مجموعه اي بايد مرجعيت خود را ارتقا بدهد. اين مرجعيت در صندوق اعتباري هنر ارتقا يافته و در نزد هنرمندان شناخته شده و محترم است. همچنين نزد دستگاه هاي اجرايي و مجموعه نظام حکمراني هم مرجعيت پيدا کرده است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تاکيد کرد: اين 4 محور از طريق کارداني مجموعه مديريتي اين صندوق و همچنين کارکنان آن به دست آمده و در کنار آن حضور خانه هاي صنفي هم به کمک آن آمد.

صالحي در پايان گفت: توصيه هايي وجود دارد که مي توان به عنوان تجربه به مديران آينده اين صندوق منتقل کرد. به عنوان مثال وقتي هنرکارت در حال شکل گيري بود تاکيد داشتيم که به شکل و قالب يک کار نمايشي نباشد. بنابراين هنرکارت را بايد در فضاي توسعه خدمات تقويت کرد زيرا توسعه خدمات آن امري مهم است به گونه اي که هنرمند حس کند از سوي جامعه حکمران مورد توجه است. همچنين توجه به تعامل با صنوف از اهميت زيادي برخوردار است و اين امر يک تجربه ماندگاري است که مديران آينده مي توانند از آن بهره ببرند. توجه به ايده هاي توسعه اي سرمايه گذارانه که قابلت اجرايي هم دارد مورد توجه مديران آينده قرار بگيرد.

در بخش ديگري از اين نشست سيدحسين سيدزاده مديرعامل صندوق اعتباري هنر ضمن ارائه گزارشي از مجموعه فعاليت ها و اقدامات دوره 4 ساله اين صندوق، گفت: صندوق اعتباري هنر در اين بازه زماني وظايف جديدي را براي خود تعريف کرد و بازسازي هميتي و ماموريتي پيدا کرد و از حالت اداري خارج شد و بازخوردهايي که از جامعه هنري دريافت مي کند نشان اين مدعا است.

وي با تاکيد بر اينکه کارها و اقدامات کوچک هم ديده مي شود، ادامه داد: صندوق اعتباري هنر با هدف حمايت از اصحاب فرهنگ و هنر تأسيس شد. رويکرد حمايتي صندوق در 5 بخش بيمه تأمين اجتماعي، بيمه درمان تکميلي، طرح تکريم، کمک مستمري و تسهيلات (قرض الحسنه، بلا عوض و کارآفريني) متمرکز شده است. خوشبختانه با توسعه کمي و کيفي خدمات، شاهد رشد چشمگير در تمام اين حوزه ها هستيم. بطوريکه طي دوره 4 ساله تعداد اعضاي صندوق از 44 هزار 500 نفر به بيش از 82 هزار نفر رسيد.

سيدزاده با اشاره به اهميت ارائه خدمات بيمه اي به جامعه فرهنگ و هنر گفت: گسترش خدمات بيمه اي يکي از مهمترين اهداف صندوق اعتباري هنر طي اين مدت بود. خوشبختانه در اين حوزه دستاوردهاي خوبي بدست آورديم.تعداد اعضاي معرفي شده به سازمان تأمين اجتماعي در انتهاي سال 95، 18 هزار نفر بود که اين تعداد با رشد 136درصدي به 42 هزار و 700 هزار نفر در انتهاي سال 99 رسيد. همچنين تعداد اعضاي تحت پوشش بيمه درمان تکميلي از 13 هزار و 611نفر در سال 95 به بيش از 30 هزار نفر در سال 99 رسيده است.

مديرعامل صندوق اعتباري هنر در ادامه افزود: در حوزه تسهيلات قرض الحسنه ضروري طي دوره 4 ساله با رشد 470 درصدي و در بخش تسهيلات بلاعوض رشد بيش از 1000 درصد روبرو هستيم. در سال 99 تعداد 1084 نفر از هنرمندان از تسهيلات بلا عوض بهره مند شدند که اين تعداد در سال 95، 110 نفر بود.

وي پروژه هنرکارت را يکي از مهمترين دستاوردهاي صندوق برشمرد و اظهار داشت: هنرکارت يک کار هويتي براي اعضاي صندوق اعتباري هنر است. طي سفرهاي حمايتي يکي از موضوعاتي که در ديدار با هنرمندان مطرح مي شد مطالبه کارتي شناسايي معتبر بود که نشان از فعاليت حرفه اي افراد دارد بود. در اين مدت هنرکارت به ثمر نشست که به لحاظ جامعه آماري تحت پوشش و قابليت هاي آن (کارت شناسايي و بانکي) دستاورد بزرگي است.

سيدزاده با اشاره به شبکه همرسانان صندوق گفت: ما به 22 استان سفر کرديم سعي کرديم اين سفرها جنبه اداري نداشته باشد و در فضاي صميمانه مطالبات اصحاب فرهنگ و هنر استان ها را پيگيري نماييم. طي اين سفرها تقريبا 300 همرسان در قالب شبکه همرسانان در استان ها شکل گرفت که مشکلات و مسائل هنرمندان هر استان از طريق اطلاع رساني همرسان ها پيگيري مي شود. همرسانان در سفرهاي حمايتي کمک بسياري در شناسايي وخدمت رساني به هنرمندان مستعد و کمتر شناخته شده در استان ها داشتند.

سيدزاده ادامه داد: وظايف کلاني هم در صندوق داشتيم که آن را دنبال کرديم؛ از آن جمله مي توان به عمومي سازي، دسترسي فرهنگي، رونق اقتصاد فرهنگ و هنر و ... اشاره کرد که تجربه هاي خوبي در اين بخش به دست آورديم.

وي تاکيد کرد: در حال حاضر صندوق اعتباري هنر هيچ بدهي به هيچ مجموعه و نهاد مالي ندارد و همه را تسويه کرده است و پاسداري از اعتمادي که در جامعه هنري براي صندوق به وجود آمده بسيار مهم و ارزشمند است.

در بخشي از اين نشست حسين انتظامي رئيس سازمان سينمايي و سمعي و بصري گفت: در دوره حضور آقاي سيدزاده در صندوق اعتباري هنر پيشرفت را به خوبي احساس کرديم و من به عنوان عضوي از اعضاي هيات امناي آن بر خود مي باليدم.

وي با اشاره به حضور صنوف در اين صندوق ادامه داد: در ابتدا براي اين حضور مقاومت هايي در همه حوزه ها وجود دارد ولي تجربه حضور صنوف در صندوق اعتباري هنر موفق بود و بايد از آن پاسداري کنيم زيرا اين حضور به هم افزايي و درک متقابل منجر شد.

انتظامي افزود: صندوق اعتباري هنر در دو وجه کاري جديدي را آغاز کرد و آن دو شامل انضباط مالي و کرامت انساني بود که به آن نگاه جدي داشت و اين امر در سايه دولت الکترونيک به وجود آمد زيرا هر چقدر دولت الکترونيک را مستقر کنيم انضباط مالي هم حاکم مي شود.

وي ادامه داد: توجه به شهرستان ها اقدام ديگر صندوق اعتباري هنر در اين مدت بود و تمرکز بر ارائه خدمات در قالب هنر کارت به هنرمندان از سوي تمامي بخش هاي وزارتخانه يکي از اين اقدامات است که مورد تاکيد آقاي دکتر صالحي هم هست و اين کار قدرت صندوق هنر را به عنوان يک نهاد مرجع اجتماعي و فرهنگي افزايش مي دهد و اميدواريم اين اقدام تداوم يابد.

?

 در بخش ديگري از اين نشست، محسن جوادي معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، گفت: از حسن خلق و درک درست آقاي سيدزاده از شرايط موجود تشکر مي کنم و ايشان در مدت حضور خود کارهاي مفيدي در حوزه هاي مختلف از جمله کتاب کردند.

وي ادامه داد: لازم است بخش هاي تخصصي تري در حوزه صندوق اعتباري هنر ايجاد شود و اين صندوق مي تواند در زمينه ارتقاي امور رفاهي خود از ظرفيت هاي معاونت هاي ديگر که امکان استفاده از اين ظرفيت ها را ندارند نيز بهره ببرد.

 در بخش ديگري از اين نشست منوچهر شاهسواري مديرعامل خانه سينما گفت: ياد بگيريم که حق گذار باشيم. در مدت 4 سال گذشته ارتباط صندوق اعتباري هنر به جامعه فرهنگي و هنري کشور از يک قاعده متفاوتي برخوردار شد و اين امر موجب شد که همه براي همگرايي تلاش کنند و اين موضوع دستاورد مهمي است که بايد به آن توجه داشت.

وي از خدمات سيدحسين سيدزاده تشکر کرد و ادامه داد: همراهي هاي دکتر سيدعباس صالحي هم در اين مدت بسيار راهگشا بود و ما ايشان را در زمره اصحاب فرهنگ کشور مي دانيم و خدا قوت مي گويم.

در ادامه حميدرضا نوربخش مديرعامل خانه موسيقي گفت: در هيچ دوره اي تجربه خدمت رساني به اصحاب فرهنگ و هنر را نداشته ايم و اين دوره يک دوره شکوفايي و نوراني بود و آشنايي مجموعه فرهنگ و هنر کشور با صندوق اعتباري هنر و خدمات قابل ارائه آن يکي از اين اتفاقات بود.

وي افزود: در صندوق اعتباري هنر حس مي کرديم در يک اتاق شيشه اي فعاليت مي کنيم و همه اقدامات شفاف و روشن بود و در حال حاضر فضاي آرامي بر عرصه فرهنگ و هنر کشور حاکم است و اعتماد در اين حوزه به دست آمده است.

در ادامه اين نشست شهرام گيل آيبادي مديرعامل خانه تئاتر گفت: مديران و معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مدت يک مدل را به ثبت رساندند و ادامه حرکت صندوق اعتباري هنر با اين مدل به پايايي و پويايي آن کمک مي کند و لازم است اين مدل در اسناد بازشناسي شود و در صورتجلسات هم ذکر شود.

وي افزود: همه مي دانيم که شرايط حاکم چقدر سخت بود ولي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با نگاه مردم گرا بودن و نخبگي توانستند اين مسير را پيش ببرند و بهره گيري از انرژي هاي خارج دولت و دريافت وام هاي خارج از منابع صندوق اعتباري هنر يکي از اين موارد است.

گيل آبادي ادامه داد: تاريخ از جناي آقاي سيدحسين سيدزاده هم به نيکي ياد خواهد کرد و از زحمات ايشان سپاسگزارم.

در ابتداي اين نشست حسابرس صندوق اعتباري هنر گزارشي از عملکرد مالي و مالياتي اين صندوق در سال 1399 ارائه کرد.



تعداد بازدید : 868

یک قاب از صندوق

راه‌های ارتباطی

مرکز تماس

 شماره مرکز تماس: 42713000 (30 خط)

 شماره پیامک مرکز تماس: 500028180

 پست الکترونیکی مرکز تماس : cc@honarcredit.ir

 نشانی صندوق

تهران، خیابان قائم مقام فراهانی، کوچه ششم، پلاک ۱۳، ساختمان هنر

شماره نمابر (فکس) : ۸۸۷۳۰۶۸۸ ; صندوق پستی : ۱۵۸۶۸۵۶۱۱۱

پست الکترونیک : info@honarcredit.ir

پست الکترونیک روابط عمومی : pr@honarcredit.ir

با ما در شبکه‌های اجتماعی