پيام تسليت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پي درگذشت آيت‌الله علامه حسن‌زاده آملي

1400/07/04
کارشناس روابط عمومی

https://honarcredit.ir/qui-wq1276482333

به گزارش مرکز روابط عمومي و اطلاع‌رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، متن پيام تسليت محمدمهدي اسماعيلي بدين شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحيم

 بلبلان را آرزويي جُز گل و گلزار نيست

عاشقان را لذّتي جز لذّت ديدار نيست

از سروش غيب دوشم آمد اندر گوش هوش

طالب حق را به غير از دلبر و دل کار نيست

پر زنان پروانه بي پروا سرودي گرد شمع

عشق را باکي زخاک و آب و باد و نار نيست

                                                     «علامه حسن زاده آملي»

علامه ذوالفنون آيت‌الله حسن‌زاده آملي با يادماني پر بهره از حکمت و معرفت، فقه و فلسفه، نجوم و هيئت، رياضيات و ادب و مکارم اخلاق به آن سوي مرزهاي هستي شتافت و در جوار حضرت حق آرام يافت. او هم اينک توفيق امتثال آن رؤياى شيرين "يَا حَسَن خُذِ الکِتَابَ بِقُوَّهٍ" را نصيب خويش گرداند و چشم به جمال جميل حق گشاد.

علامه حسن‌زاده آملي به واقع دل‌داده‌ي عالم معنا بود که ديده‌اش از ديدار جمال يار مشعوف مي‌شد و دل از لقاى ذوالجمال، لبريز داشت و چه نيکو گفته بود:

«الهى دل بى حضور، چشمِ بى نور است؛ نه اين صورت بيند و نه آن معنا الهي».

او در خروش اعماق حيات پربار خويش، براي احياي مجدد لحظه‌هاي معنوي و زندگي آدمي در مسير بندگي از همراهان استوار قله‌هاي آفتاب گرفته مرزهاي ديني و علمي بود. اين عارف دل‌سوخته و حکيم وارسته و دانشمند پيراسته ما، خود از بيدارگران اقليم دانايي بود و با روايتي که از بيداري و بيدارگران در اختيار ما گذاشت طريق و طريقت حقيقت را درخششي دوباره بخشيد.

علامه حسن زاده در اشعارش معانى مجرده را به لباس زيباى شعر مزيّن و اشارات و لطايف و حقايق قرآن و گفتار ائمه اطهار «س» را با طبع لطيف به نيکويي با زبان شعر آسمانى نمود.

من مات قد و قامت موزون توام

مفتون جمال روي بيچون توام

حاشا که بگويمت تو ليلاى منى

اما من دل باخته مجنون توام

                                      «ديوان اشعار»

علامه حسن زاده آملي دل به جمال مطلق داد و «هر چه بادا باد» گفت و در الهي نامه‌اش دست به آسمان برد و گفت: «الهى هر چه پيش آمد خوش آمد که مهمان سفره توايم».

آن عالم بزرگ و متعهد در طول عمر پربرکت خود، آثار با ارزشي پديد آورد و تفکر ديني را در دائره‌اي وسيع ارتقاء بخشيد. ايشان از مهم‌ترين شاگردان اساتيدي همچون علامه محمدحسين طباطبايي، آيت الله مهدي الهي قمشه‌اي، علامه ابوالحسن رفيعي قزويني و علامه جامع ابوالحسن شعراني بزرگ بودندکه همگي از چهره‌هاي برجسته فلسفي و عرفاني در حوزه‌ها‌ي علميه به شمار مي‌آمدند. از مهم‌ترين آثار عرفاني علامه مي‌توان به الهي‌نامه، شرحي بر فصوص ابن عربي و وحدت از ديدگاه عارف و حکيم و از آثار فلسفي ايشان، مي‌توان به تصحيح و تعليق شفاي ابن‌سينا و نيز رساله صدکلمه اشاره کرد. اين بزرگ مرد تاريخ علم و ايمان، 25 رساله در علم رياضي نيز برجاي گذاشت و در ادبيات هم به تصحيح کليله‌ودمنه و گلستان سعدي همت گماشت.

فقدان اين شخصيت بي‌بديل براي دوستداران معارف و لطائف الهي، ضايعه‌اي سنگين و جبران ناپذير است.

اينجانب ضمن عرض تسليت و تعزيت به حضرت حجت (عج) و همچنين مقام معظم رهبري حضرت آيت الله العظمي امام خامنه‌اي مدظله العالي، مردم شريف و عالم پرور آمل آن شهر هزار سنگر ايران اسلامي، حوزه‌هاي علميه و دينيه و عموم سالکان طريق معرفت و دوستداران، شاگردان و پيروان آن عارف واصل، از درگاه ايزد منّـان براي آن فرزان? گرانقدر، علوّ درجات و مجالست با انبياء و اولياء (ع) را مسألت مي‌نمايم.» 


تعداد بازدید : 814

یک قاب از صندوق

اخبار صندوق ‌

راه‌های ارتباطی

مرکز تماس

 شماره مرکز تماس: 42713000 (30 خط)

 شماره پیامک مرکز تماس: 500028180

 پست الکترونیکی مرکز تماس : cc@honarcredit.ir

 نشانی صندوق

تهران، خیابان قائم مقام فراهانی، کوچه ششم، پلاک ۱۳، ساختمان هنر

شماره نمابر (فکس) : ۸۸۷۳۰۶۸۸ ; صندوق پستی : ۱۵۸۶۸۵۶۱۱۱

پست الکترونیک : info@honarcredit.ir

پست الکترونیک روابط عمومی : pr@honarcredit.ir

با ما در شبکه‌های اجتماعی