تخصیص سه هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام فرهنگی و هنری

1401/01/14
کارشناس روابط عمومی

https://honarcredit.ir/qui-395522548773632

 وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به سفرهاي استاني دولت در هفت ماه گذشته، از تصويب تخصيص سه هزار ميليارد تومان براي تکميل پروژه هاي نيمه تمام فرهنگي و هنري خبر داد و گفت: بيش از 28 سفر استاني من در راستاي عدالت فرهنگي صورت گرفت.

ایرنا: محمد مهدی اسماعیلی روز یکشنبه در دیدار نوروزی با کارکنان وزارتخانه متبوع و زیر مجموعه های آنها باتبریک حلول ماه مبارک رمضان و همچنین عید نوروز ابراز امیدواری کرد تا شروع قرن جدید برای همه ایرانیان و مسلمانان منشا خیر و برکت باشد.
وی افزود: ما در حالی وارد قرن جدید شدیم که در قرن گذشته با استقرار نظام اسلامی مردم ایران فضای نویی را برای تحولات جامعه رقم زدند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ۴۳ سال جمهوری اسلامی ایران و نظام مقدس ایران کارنامه درخشانی را در خدمت به مردم در بخش های مختلف به یادگار گذاشت.
به گفته وی هرچند این مسیر با فرازو نشیب های فراوانی در داخل و خارج از مرزها در عرصه بین المللی مواجه بود اما آنچه این مسیر را هموار کرد که در نقطه کانونی آن تمسک به اسلام و آموزه های قرآنی بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: امروز سال جدید را با توجه به تجارب تلخ و شیرین گذشته آغاز می کنیم و همه دست در دست هم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش خواهیم‌کرد تا با همت و اراده همگانی برای ارتقای حوزه فرهنگ و هنر گام‌های بلندی برداریم.
پرداخت فوق العاده ویژه ۳۵ درصدی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مظلوم واقع شدن حوزه فرهنگ، هنر و رسانه از لحاظ دریافت حقوق و دستمزد، از تلاش های انجام گرفته این وزارتخانه برای ارتقا و افزایش میزان دریافتی کارکنان وزارتخانه و نهادها، سازمان‌ها و مراکز و دفاتر تابع این وزارتخانه خبر داد و گفت: در روزهای پایانی سال گذشته با موضوع پرداخت فوق العاده ویژه ۳۵ درصدی به کارکنان موافقت و مصوب شد و از ماه اسفند در حقوق آنها لحاظ می شود.
اسماعیلی افزود: در تلاش هستیم این افزایش و موافقت را برای دیگر زیر مجموعه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بزودی محقق و مصوب کنیم که پیگیری های آن در حال انجام است.
عضو کابینه دولت مردمی تلاش برای بهبود و ارتقای دریافتی حقوق و دستمزد کارکنان را به عنوان یک اولویت و برنامه جدی خود در سال جاری عنوان کرد و گفت: برای ارتقای وضعیت خدماتی و رفاهی و پرداختی به کارکنان از همه ابزارها برای تحقق آن استفاده خواهیم کرد.
تدوین و ابلاغ سند تحول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اقدامات شاخص انجام گرفته در این وزارتخانه در سال ۱۴۰۰، یادآورشد: فعالیت در دولت مردمی و انقلابی را در شهریورماه سال گذشته پس از کسب حداکثر آراء مردمی و تشکیل کابینه آغاز کردیم و پس از کسب رای اعتماد نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی به عنوان بنده را به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب کردند.
اسماعیلی در ادامه به تدوین سند تحول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بهمن‌ماه ۱۴۰۰ اشاره کرد و افزود: سند تحول وزارتخانه و نهادهای تابعه دقیق و برنامه ریزی شده در بهمن ماه سال گذشته ابلاغ و براساس این برنامه چند بخش اصلی با توجه به آسیب شناسی های انجام شده در دستور کار وزارتخانه دنبال شد.
عضو کابینه دولت سیزدهم درادامه با قدردانی از تلاش و زحمات وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی دوره های قبل، اظهارداشت: بدون تردید آنها با نگاه ها و سلیقه های مختلف آمدند و خدمت کردند و در نهایت مسئولیت را به ما تحویل دادند.
تاکید بر برنامه ریزی منسجم برای ترمیم نقاط ضعف و ارتقای نقاط قوت
اسماعیلی ادامه داد: به طور یقین فعالیت‌های انجام شده دارای نقاط ضعف وقوت بوده اند از این رو تلاش شد تا با برنامه‌ریزی منسجم نقاط ضعف را ترمیم و نقاط قوت را شناسایی و ارتقا دهیم.
وی افزود: وضعیت کاهش تاثیرگذاری بیماری کرونا در فعالیتهای فرهنگی و هنری را به عنوان نخستین هدف قرار دادیم لذا با توجه به آسیب جامعه فرهنگ و هنر ناشی ازشیوع ویروس کرونا نخست این مباحث مطرح شده با رئیس جمهور پیگیری وضعیت از کاهش تبعات شیوع این ویروس به فعالان این حوزه بود بنابراین تلاش کردیم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی جشنواره های فرهنگی و هنری را برغم تشید سویه جدید امیکرون به نحو احسن برگزار کنیم بنابراین از ابتدای آبان ماه سال گذشته به تدریج این فعالیت ها آغازشد.
اختصاص ۲درصد بودجه دستگاه های اجرایی به حوزه فرهنگ و هنر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود به افزایش بودجه ۱۴۰۱ این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: در بودجه سال جاری علاوه ‌بر افزایش کمی، مسئولیت‌های مشترک با سایر نهادها و دستگاه‌های دیگر مصوب شده تا بخشی از بودجه یعنی ۲ درصدی آنها به حوزه فرهنگ و هنر اختصاص پیدا کند. 
عضو کابینه دولت مردمی با بیان رویکرد مجلس شورای اسلامی درباره موضوع بند (ز) تبصره (۹) ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱بیان کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، پیگیر بودند تا تخصیص تا دو درصد بودجه دستگاه‌ها، با قید تکلیف، الزام آور شود؛ اما اضافه شدن این قید اشکالاتی را ایجاد می‌کرد؛ بنابراین شدنی نبود. تلاش داریم همه سیاست‌گذاری‌های حوزه فرهگ هنر و رسانه با ابزار و پشتوانه مالی و هدایت‌گری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محقق شود.
وی گفت: به‌عبارت دیگر دنبال دریافت بودجه دستگاه‌های دولتی نیستیم بلکه، می‌گوییم هزینه در حوزه فرهنگ و هنر باید در چارچوب‌های تعیین شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صرف شود. با توجه به پشتیبانی دولت به‌ویژه شخص رئیس جمهوری از تصویب این بند، ادامه کار برعهده همکاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است تا براجرای این مصوبه نظارت شود.  
به گفته اسماعیلی مجموع این اقدامات قابل توجه است چراکه یک مجموعه بدون حل مسائل داخلی خود، توان پیشروی نخواهد داشت؛ حل این مسائل در ابتدای پذیرش مسئولیت، اولویت بود و در وضعیت نسبی قرار داریم؛ بی‌تردید در سال جدید این موضوعات پیگیری خواهد شد.
 تاکید بر ارتقای مسائل خدماتی و رفاهی کارکنان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه پیگیری مسائل رفاهی و خدماتی کارکنان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و زیرمجموعه آن شاما سازمانه ها، مراکز و دفاتر و... را جزو وظایف قطعی خود می‌دانم، گفت: از همه ابزارهای در اختیار برای  ارتقا مسائل رفاهی کارکنان استفاده خواهیم کرد.
تاکید بر مرجعیت جایگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 
اسماعیلی در ادامه ارتقاء جایگاه مرجعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به‌عنوان یکی دیگر از اقدامات سال گذشته وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصلی‌ترین نهاد متولی فرهنگ و هنر است که دامنه فعالیت آن از فعالیت‌های دینی، قرآنی امور مساجد تا سینما گسترده است که باید تقویت شود. 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مرجعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان متولی امور فرهنگی در کشور، طی چند دهه گذشته کاهش پیدا کرده بنابراین تصمیم گرفتیم این وضعیت تغییر کند. برای تحقق این رویکرد، نخستین‌بار دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی می‌توانند تا دو درصد از اعتبارات خود را براساس آئین‌نامه‌ای که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین می‌شود، در حوزه فرهنگ و هنر هزینه کنند.  
به گفته وی، مرجعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این معنا است که این وزارتخانه، سیاست‌هایی برای ارتقاء فرهنگ، هنر و رسانه و از سوی دیگر بودجه اندکی برای انجام مسئولیت‌های نظارتی، هدایتی و حمایتی برعهده دارد درحالی‌که مجموعه‌های صنعتی و اقتصادی، بعضا چندین برابر بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد را در اختیار دارند و خودشان به‌طور مستقیم به هزینه این بودجه‌ها در حوزه فرهنگ و هنر، اقدام می‌کنند؛ البته بدون اینکه خروجی این اقدامات با سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
ارتقاء وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عرصه فرهنگ و هنر کشور         
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ارتقاء وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عرصه فرهنگ و هنر کشور به این معنا است که همه هزینه‌کردهای فرهنگی وهنری در همه بخش‌های کشور مطابق با سیاست‌گذاری‌هایی باشد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می‌دهد. این موضوع به تصویب رسید و آئین‌نامه اجرایی آن نیز با پیگیری‌های معاونت حقوقی در حال تدوین است تا در اسرع وقت به تصویب هیات دولت برسد.
برگزاری سه شورای عالی حج، سینما و هنر بزودی
عضو کابینه دولت مردمی در بخش دیگری از سخنان با اشاره به وجود مشکلات فراوانی در سازمان ها و مراکز زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در سازمان‌های تابع مشکلات جدی وجود داشت که برخی را با اقداماتی که در کوتاه مئت انجام گرفته رفع کرده و مابقی نیز با حضور روسای جدید حل و فصل خواهیم کرد.
اسماعیلی با اشاره به اینکه برخی شوراهای عالی مدتها بدون برگزاری تشکیل نشده بودند، از برگزاری شورای عالی حج و زیارت با حضور رئیس‌جمهور، شورای عالی سینما با حضور معاون اول رئیس جمهور و شورای عالی هنر در آینده نزدیک خبر داد.
ریل گذاری های حوزه فرهنگ و هنر نیازمند کمک و همیاری همگان است
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه همه ریل گذاری هایی که مطرح شد باید نمود خود را در جشنواره های فرهنگی و هنری سال آینده نمایان کند، تصریح کرد: محدودیت های بودجه ای و قانونی پیش روی فرهنگ و هنر برداشته شده وامروز در زمینه تولید محتوای فرهنگی محدودیت بودجه نداریم.
نهادینه شدن عدالت فرهنگی محور فعالیت دوره جدید وزارت فرهنگ
عضو کابینه دولت مردمی در ادامه سخنان خود موضوع نهادینه شدن عدالت فرهنگی را محور بعدی فعالیت دوره جدید فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد و گفت: درهفت ماه آغاز فعالیت این دولت و این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شهرها و استانهای بسیاری سفر کرده و تلاش کردم میان نهادهای متناظراستانی همگرایی ایجاد کنم برای این منظور قرارگاه رفع محرومیت فرهنگی نیز فعال شده و زمینه را برای بهره مندی فرزندان همه ایران از آموزش های فرهنگی وهنری رایگان فراهم کرده است.
اسماعیلی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان چهار سال دولت سیزدهم، باید کارنامه روشن و درخشانی از خود به مردم ارائه دهد، افزود: قرارگاه محرومیت‌زدایی در بهمن‌ماه سال گذشته در حوزه فرهنگ وهنر تشکیل شد؛ بنابراین در 72 شهرستان و برای 40 هزار نفر به‌صورت رایگان در 50 رشته آموزش‌های هنری آغاز شد.
توجه ویژه به اقتصاد فرهنگ و هنر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه توجه ویژه به اقتصاد فرهنگ و هنر را از برنامه های جدی این دولت و این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و اظهارداشت: کارها و فعالیت های جامعی را در این زمینه با هماهنگی و حضور جدی صندوق اعتباری هنر انجام داده و بسیاری نیز در برنامه های آینده ما قرار دارد که در سال جاری با جدیت دنبال خواهند شد.
اسماعیلی با اشاره به ارائه تسهیلات و بسته های حمایتی مختلف در راستای کمک و حمایت به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه به ویژه در ایام شیوع کرونا، گفت: رشد و ارتقای اقتصاد فرهنگ و هنر طی سال جاری نیز با جدیت دنبال خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تشکیل ستاد اقتصاد فرهنگ و هنر خبر داد و گفت: همزمان با نخستین روز کاری در سال 1401 با حضور معاونین و مدیران ومسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد اقتصاد فرهنگ وهنر تشکیل وسیاستگذاریها و برنامه های آینده در حوزه صنایع خلاق و اقتصاد فرهنگ و هنر مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.   
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر تقویت حوزه اقتصاد فرهنگ گفت: حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر به‌مثابه یک چرخه است که از استانها آغاز تا رایزنی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد از این رو با توجه به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی در قالب شعار سال جاری، مسئولیت‌ ما در این وزارتخانه و زیر مجموعه آن سنگین‌تر شده است.  
فرهنگ و هنر عرصه گفت وگو، اقناع و تفاهم است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه ساختار دستوری بالا به پایین در هر حوزه ای از فعالیت ها پاسخگو باشد، در حوزه فرهنگ و هنر کارآمد نخواهد بود، اظهارداشت: فرهنگ و هنر عرصه گفتگو، اقناع و تفاهم است.
اسماعیلی افزود: اگر انسجام، تفاهم و حس واحدی به وجود نیاید بدون تردید شاهد تحولات جدی در حوزه فرهنگ و هنر نخواهیم بود ازاین رو نیازداریم مسیر نورانی خدمت به فرهنگ و هنر را دست در دست هم به پیش ببریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تاکید کرد: باید تلاش کنیم برنامه سند تحولی ابلاغی فرهنگ و هنر را با استفاده از همه ظرفیت های موجود به ثمر رسانده و نتایج خوبی را در نهایت شاهد باشیم.
در این مراسم معاونین، مشاوران، مدیران و کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین روسا و مدیران عامل سازمان ها و مراکز و دفاتر زیر مجموعه این وزارتخانه نیز حضور داشتند.

تعداد بازدید : 647

یک قاب از صندوق

اخبار صندوق ‌

راه‌های ارتباطی

مرکز تماس

 شماره مرکز تماس: 42713000 (30 خط)

 شماره پیامک مرکز تماس: 500028180

 پست الکترونیکی مرکز تماس : cc@honarcredit.ir

 نشانی صندوق

تهران، خیابان قائم مقام فراهانی، کوچه ششم، پلاک ۱۳، ساختمان هنر

شماره نمابر (فکس) : ۸۸۷۳۰۶۸۸ ; صندوق پستی : ۱۵۸۶۸۵۶۱۱۱

پست الکترونیک : info@honarcredit.ir

پست الکترونیک روابط عمومی : pr@honarcredit.ir

با ما در شبکه‌های اجتماعی