100 روز فعالیت جهادی وزیرفرهنگ برای برقراری عدالت فرهنگی

1400/09/14
کارشناس روابط عمومی

https://honarcredit.ir/qui-292469604685440

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در100 روز اول فعاليت جهادي خود در دولت سيزدهم مصمم و با انرژي با انجام بيش از 13 سفر استاني، مصمم به برقراري عدالت فرهنگي و رفع دغدغه‌هاي اصحاب فرهنگ،هنر و رسانه بود ازاين رو با تلاشي که صورت گرفت برخي از وعده‌هاي ارائه شده در برنامه‌هاي پيشنهادي محقق شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از ایرنا، مجموعه دولت به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بکارگیری همه ظرفیت ها و توان خود تلاش کرد تا طبق وعده اقدام در کوتاه مدت بتواند بیشترین خروجی را در اجرایی و عملیاتی کردن امور محوله در جهت کمک به ارتقا و رشد فرهنگ، هنر و رسانه کشور داشته باشد و تا حد زیادی بتواند نیازهای اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را مرتفع کند تا هنرمندان بدون دغدغه بتوانند به رسالت خطیر و فعالیت های خود ادامه دهند.
حدود ۱۰۰ روز از استقرار دولت سیزدهم می‌گذرد و محمد مهدی اسماعیلی پس از تکیه بر صندلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تلاش برای حل بحران‌ها به ویژه موضوع داغ کرونا و نیز حواشی کمبود کاغذ و بودجه، همچنین با انجام بیش از ۱۳ سفر استانی با تاکید بر برقراری عدالت فرهنگی یکی از وزیران پرکار دولت سیزدهم به شمار می رود که عملکرد قابل توجهی را رقم زده است.
آنچه امروز حائز اهمیت است اینکه افکار عمومی همیشه ناظر بر عملکرد مسئولان هستند. این وزارتخانه نیز به عنوان نهاد حاکمیتی مطابق وعده های داده شده گزارشی از این اقدامات در مدت زمان ۱۰۰ روز گذشته را بصورت فشرده دراختیار مخاطبان و مردم قرار می دهند تا ضمن عمل به وعده های داده شده با ارائه گزارشی مبسوط کارنامه خود را در این مدت در معرض دید و قضاوت  آحاد مردم قرار دهند.
رایزنی برای خروج فرهنگ از مظلومیت تا رفع نیاز اصحاب فرهنگ، هنرو رسانه با ۱۴۶ برنامه فشرده در 100 روز
محمد مهدی اسماعیلی در یکصد روز اول آغاز به کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم با حضور در بیش از ۳۳ رویدادهای فرهنگی، هنری و رسانه ای تلاش کرد تا در جهت نهادینه کردن برنامه های ارائه شده خود به مجلس شورای اسلامی و اولویت های دولت سیزدهم گامهای رو به جلویی بردارد که از آن جمله می توان به تلاش برای حل سریع مشکلات صنعت چاپ، تاکید برلزوم پشتیبانی رسانه ها از شرکت های دانش بنیان، تلاش برای اعتلای فرهنگی کشور، بازسازی آرایش رسانه ای، توسعه هنرستان ها در دولت سیزدهم، تاکید بر ضرورت حمایت از گنجینه تاریخ سینمای کشور، توسعه و تکمیل زیرساخت های فرهنگی، تحقق اهداف فرهنگی و هنری در مساجد، تاکید بر تمرکززدایی از فعالیت های وزارتخانه، اجرای عدالت فرهنگی در کشور، گسترش نقش محوری شورای فرهنگ عمومی تلاش دولت، اقناع افکار عمومی در تصمیمات مهم، ایجاد سازمان صنایع فرهنگی، وعده تولید بیش از ۸۰ درصد نیاز کاغذ صنعت نشر در داخل تا یک سال ونیم آینده، بین المللی شدن و ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره، تاکید برنهضت تولید فرهنگی، تاکید بر بین المللی شدن جشنواره سردار آسمانی، تاکید بر حل سریع مشکلات صنعت چاپ  و ... اشاره کرد.
برقراری 25برنامه برای ارتباط و دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۱۰۰ روز فعالیت کاری خود در این وزارتخانه در چارچوب دیدار و نشست های عمومی، خصوصی و گفت و گوهای چهره به چهره با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه با برخی از چهره‌های مطرح فرهنگ و هنر دیدار کرد که برخی از این دیدارها عبارتند از دیدار با علی نصیریان پیشکسوت عرصه تئاتر و سینما، عیادت از جمال شورجه، دیدار با علما و اصحاب فرهنگ اهل سنت، دیدار با جمعی از شاعران کشور، دیدار با جمعی از هنرمندان هنرهای تجسمی، دیدار با اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات، دیدار با مجید انتظامی آهنگساز، دیدار با قهرمانان مسابقات جهانی کشتی آزاد و تجلیل از افتخار آفرینی آنان، دیدار با کارکنان وزارتخانه، نشست با اعضای هیات موسس انجمن قلم، دیدار با مدیرعامل و اعضای هیات موسس خانه موسیقی، دیدار با برخی از مدیران مسئول رسانه ها، دیدار با اعضای شورای عالی تهیه کنندگان سینما، دیدار با جمعی از مدیران مسئول نشریات و کتابگردی وزیر فرهنگ به مناسبت هفته کتاب. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدارها بر تسهیل گری درامور فرهنگی و اجرای عدالت فرهنگی، تقویت انجمن های ادبی، تقویت اقتصاد فرهنگ وهنر و کسب بازارهای جهانی، حفظ اخلاق حرفه ای در رسانه ها، ایجاد بسترهای شکوفایی اقتصاد فرهنگ و هنر، راه اندازی شورای عالی سینما، برنامه ریزی برای حل مشکل کاغذ و خودکفایی، ضرورت میانداری انجمن قلم در جبهه ادبی انقلاب، گسترش موسیقی اصیل نواحی و اقوام،امضای توافقنامه همکاری در آینده، حمایت از اهالی سینما در راستای تقویت اقتصاد سینما، برنامه ریزی گسترده برای احیای نهضت کتابخوانی، تدوین طرحی برای استفاده از مصلای تهران در راستای اشاعه فرهنگ و هنر ایرانی- اسلامی تاکید کرد.
انجام سفر استانی با هدف برقراری عدالت فرهنگی
موضوع عدالت فرهنگی و توجه به استان ها همواره نه تنها در برنامه های ارائه شده محمد مهدی اسماعیلی به مجلس برای اخذ رای اعتماد نمایندگان مجلس گنجانده شد بلکه همواره در عمل نیز  مورد تاکید همیشگی در همه دیدارها، سخنرانی ها و ... بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است ظرفیت تهران و اطراف آن اشباع شده؛ درحالی‌که ظرفیت‌های کم‌ نظیر و بی‌بدیل در کشور وجود دارد. «ما هم استعدادهای خلاق و هم محیط‌های بکر داریم، نباید فراموش کنیم جذابیت‌های هنری و فرهنگی محدود به تهران نیست و در استان‌های دیگر نیز نهفته و برگ برنده کشور استفاده از همین ظرفیت هاست». بنابراین با این نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش استان ها فقط در مدت زمان کمتر از ۱۰۰ روز بیش از ۱۳ سفر استانی به مناطق مختلف کشور از جمله اصفهان، قم، مشهد، آذربایجان شرقی، شهرستان‌های پاسارگاد، مرودشت و ارسنجان، زاهدان، اردبیل، کردستان، همدان، قزوین، تبریز، سنندج انجام گرفت. اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای اجرای پروژه مجتمع فرهنگی اردبیل، افتتاح بزرگترین کتابخانه عمومی کردستان، تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان به تالار مرکزی شیراز، شرکت در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر کوتاه ارسباران، اختتامیه ششمین دوسالانه خوشنویسی ایران، حضور در همایش منادیان وحدت، گسترش همکاری با موسسه جامعه المصطفی قم، حضور در جشنواره رسانه ای ابوذر همچنین دیدار با علما و مراجع تقلید تنها برخی از نتایج این سفرهاست.
در مسیر تحقق عدالت فرهنگی
موضوع «نهادینه شدن عدالت فرهنگی» در سراسر کشور، با موضوع راه اندازی دفتر ویژه مناطق محروم با ارائه نظرات و پیشنهادات و راهکارهای مناسب برای برنامه ریزی، جمع بندی از جمله اولویت های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره وزارتخانه بود و تلاش شد تا در ۱۰۰ روز گذشته هدف «فرهنگ و هنر متعلق به تمام مردم ایران است و نباید به عده‌ای خاص محدود شود، باید عدالت فرهنگی را در سراسر کشور گسترش داد» را محقق کند.
محمد مهدی اسماعیلی که از بدو ورود به این وزارتخانه همواره بر گسترش فضای فرهنگی و هنری به نسبت مساوی در کشور به عنوان اولویت‌های این دوره مسئولیت خود در وزارتخانه تاکید کرده، معتقد است: امروز استان‌ها و مناطق کم برخوردار نیازمند رسیدگی و توجه بیشتری هستند تا «عدالت فرهنگی» به نحو شایسته ومطلوب در آنها دیده و لحاظ شود.
بر همین مبنا وی با انجام بیش از ۱۳ سفراستانی در۱۰۰ روز گذشته به اصفهان، سه مرتبه سفر به قم، مشهد مقدس، تبریز، شیراز، قزوین، زاهدان، اردبیل(نماینده ویژه رئیس جمهور در سفر استانی)، کردستان، همدان، تبریز، اهر و قم تا حد ممکن تلاش کرد تا به بخشی از وعده های داده شده در کوتاه مدت جامع عمل بپوشاند.
دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران /ادامه مستمر طرح سه‌شنبه‌های تکریم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه فعالیت های خود، تکریم و تجلیل از ایثارگران و خانواده معظم شهدا را برای خود امری واجب و ضروری می داند از این رو در ۱۰۰ روز گذشته علاوه بر دیدار با شماری از خانواده های معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان، مراسم سه شنبه های تکریم را نیز در راستای تجلیل از آنها تا به امروز برگزار و شخصا در آنها شرکت کرده است.  
حضور در گلزار شهدای استانها و ادای احترام به مقام شامخ شهیدان، نشست سه شنبه های تکریم و تجلیل از خانواده شهید جهانگیر صدیقی، مهدی قاضی خانی (مدافع حرم)، دیدار با خانواده هنرمند شهید مهدی منصوب در مشهد مقدس، شرکت در آیین پاسداشت هفته دفاع مقدس و تقدیر از خانواده های شهدا و ایثارگران هنرمند و ... از این موارد محسوب می شود.
دیدارهای با مقامات کشوری و لشکری، نمایندگان دستگاه‌ها وملاقات با نمایندگان و فراکسیون های
عضو کابینه دولت سیزدهم در یکصد روز گذشته همچنین علاوه بر انجام فعالیت های فوق، دیدارهایی با مقامات کشوری و لشکری، نمایندگان دستگاه‌ها وملاقات با نمایندگان و فراکسیون ها را در دستور کار قرار داده که از آن جمله به موارد زیر می توان اشاره کرد:
 دیدار با آیت الله سید ابوالحسن مهدوی عضو مجلس خبرگان رهبری، دیدار با آیت الله ناصری از علمای برجسته اصفهان، نشست اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی، دیدار با دبیر شورای عالی فضای مجازی آقای ابوالحسن فیروزآبادی، دیدار با آیت الله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید، دیدار با آیت الله سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س)، دیدار با آیت الله سید احمد خاتمی سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان، دیدار با آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دیدار با آیت الله علوی گرگانی از مراجع تقلید، دیدار با دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، نشست با جمعی از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران، دیدار با ریاست جامعة المصطفی حجت الاسلام عباسی، نشست با اعضای کمیسیون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مجلس خبرگان، دیدار با مجمع نمایندگان استان گلستان، دیدار با نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز آیت الله آل هاشم در تبریز، دیدار با نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین آیت الله عابدینی، حضور در جلسه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، دیدار با نماینده ولی فقیه و امام جمعه زاهدان آیت الله مصطفی محامی، دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی، نشست با روسای مراکز روابط عمومی دستگاه های اجرایی، دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی دکتر محمد باقر قالیباف، دیدار با نمایندگان عضو فراکسیون فرهنگ عمومی مجلس شورای اسلامی، دیدار با اعضای مجمع نمایندگان همدان، دیدار با آیت الله صدیقی دبیرکل و اعضای بنیاد غدیر، دیدار با حجت الاسلام نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، دیدار با سفیر اتریش در تهران.
اسماعیلی همچنین در ۱۰۰ روز گذشته در بیش از ۱۷ مورد برگزاری شوراها و مجامع مرتبط با وزارتخانه شرکت کرد. گفت وگوهای رسانه ای، مصاحبه ها، یادداشت ها، توئیت‌ ها، ارسال پیام به رویدادهای فرهنگی و هنری و صدور ۳۷ مورد حکم انتصاب از دیگر عملکرد های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یکصد روز گذشته به حساب می آید.
علاوه بر حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمامی بخش ها و زیر مجموعه های این وزارتخانه از جمله معاونت ها، سازمان ها، مراکز و دفاتر داخلی و استانی آن نیز دارای عملکرد و کارنامه مجزایی از عملکرد خود در ۱۰۰ روز گذشته هستند.

تعداد بازدید : 706

یک قاب از صندوق

اخبار صندوق ‌

راه‌های ارتباطی

مرکز تماس

 شماره مرکز تماس: 42713000 (30 خط)

 شماره پیامک مرکز تماس: 500028180

 پست الکترونیکی مرکز تماس : cc@honarcredit.ir

 نشانی صندوق

تهران، خیابان قائم مقام فراهانی، کوچه ششم، پلاک ۱۳، ساختمان هنر

شماره نمابر (فکس) : ۸۸۷۳۰۶۸۸ ; صندوق پستی : ۱۵۸۶۸۵۶۱۱۱

پست الکترونیک : info@honarcredit.ir

پست الکترونیک روابط عمومی : pr@honarcredit.ir

با ما در شبکه‌های اجتماعی